https://www.facebook.com/balazirealestatesro

Zaujímavé investičné príležitosti za minimálny kapitál sa vyplatia

Zaujímavé investičné príležitosti za minimálny kapitál sa vyplatia

Súčasná doba ponúka množstvo príležitostí, kam a ako investovať svoje financie tak, aby sa čo najvýhodnejšie zhodnotili. Okrem akcií, dlhopisov, cenných papierov, kovov či kryptomien sú to napríklad nehnuteľnosti, ktoré ponúkajú najbezpečnejšiu a zároveň jednu z najvýhodnejších foriem investície. Existujú však aj netradičnejšie oblasti či nástroje, do ktorých sa oplatí investovať a v mnohých prípadoch môžete získať veľa muziky za málo peňazí, pretože sú mimo pozornosti investorov.

Jednou z najzaujímavejších oblastí investovania v súčasnosti predstavuje zbrojársky priemysel. Hoci zatiaľ do tejto oblasti investuje prevažne štát, stáva sa čoraz zaujímavejšou aj pre jednotlivcov, nakoľko momentálne má výrazný potenciál rásť, kvôli rozličným geopolitickým konfliktom. V tejto oblasti však nie je nutné zameriavať sa len do investície zbraní, no zaujímavou súčasťou sú najmä drony, ktorých vývoj sa momentálne posúva míľovými krokmi.

Ďalšou z oblastí, do ktorých sa oplatí investovať je farmaceutický priemysel. Až 10% celosvetovej populácie má nad 65 rokov, čo znamená, že do tohto sektora je investovaných približne 10% globálneho HDP. Do farmaceutického priemyslu sa v súčasnosti investuje celkovo približne 1,6 bilióna dolárov, čo nie je málo a vzhľadom na trend zvyšujúceho sa počtu starnúcej generácie je táto oblasť nezanedbateľnou investičnou príležitosťou s predpokladom stálosti.

Výborným investičným nástrojom je aj umelá inteligencia, respektíve firmy, ktoré sa venujú jej vývoju. Hoci s veľkou pravdepodobnosťou už nedosiahne až také výrazné zhodnotenie, stále je investovanie do tejto oblasti veľmi výhodné, nakoľko rastúci trend vývoja predpokladá, že bude zisková.

Jedným z menej tradičných typov investície je investícia do hodiniek, no vďaka nárastu ich hodnoty má táto investícia veľký potenciál. Jedinou nevýhodou je o niečo vyšší vstupný kapitál, keďže hodinky ako investícia sú drahšie kúsky spravidla začínajúce na sume približne 5000 eur, čo je ideálne pre tých, ktorí chcú investovať väčší obnos financií. S touto investíciou ide ruka v ruke investícia do luxusných kabeliek, ktorých cena sa taktiež s postupom času zvyšuje. Podobnou investíciou je aj umenie, nakoľko ide opäť o zaujímavú a zároveň stabilnú investičnú príležitosť, ktorá poskytuje trvalé zhodnotenie.

Ak však nedisponujete vysokým vstupným kapitálom a chcete investovať do niečoho zaujímavého, ďalšou z príležitostí je napríklad investícia do alkoholu, ktorá začína už od niekoľkých desiatok eur. Je však dôležité podotknúť, že čím drahšia fľaša, tým lepšie pre investora, nakoľko hodnota sa bude opäť rokmi zvyšovať.

Pri investovaní do netradičných príležitostí je vhodné sa poradiť so svojim finančným poradcom, prípadne expertom, ktorý vám bude vedieť vybrať najvhodnejšiu formu zhodnotenia vášho kapitálu.

Mgr. Lenka Grachová
Autor: Mgr. Lenka Grachová

Budujem svoju prácu na dôvere a statuse profesionála.

Mojou víziou je sprostredkovať profesionálne finančné služby. Stáť na strane klientov vo vzťahu s finančnými inštitúciami. 

Profesia finančného sprostredkovateľa nie je verejnosťou príliš dobre vnímaná, čo je spôsobené tým, že za " finančného poradcu " sa dnes prehlasuje každý predajca stavebného sporenia či poistenia. A tak sa mnohí ľudia stretávajú s nie príliš kvalitnou ponukou finančných služieb, kde je uprednostňovaný záujem predajcu finančnej služby pred záujmom klienta .

Moja práca vyzerá úplne inak. Nie som závislá na konkrétnej banke, poisťovni či fondu. Stojím na strane klienta a snažím sa vyrovnať informačnú nerovnosť .

Mám prax v oblasti financií, poistenia, obchodu, realít a práva. Začínala som ako finančný agent v roku 2013. Venujem poisťovníctvu, sprostredkovaniu úverov, obchodu, realitnými službami, marketingu i manažmentu

Mám 29 rokov a žijem v okrese Topoľčany.

SKÚŠKY , VZDELANIE , SKÚSENOSTI :

Registrácia v Národne banke Slovenska v oblasti poistenia a zaistenia, vkladov, úverov, doplnkového dôchodkového sporenia a starobného dôchodkového sporenia.

Univerzita Konštantína Filozofa v Nitre

Člen SORA /SLOVENSKÁ REALITNÁ AKADÉMIA/  http://www.sora.sk/

Člen REALITNÁ ÚNIA SLOVENSKEJ REPUBLIKY  http://www.realitnaunia.sk/

Člen ZDRUŽENIE REALITNÝCH KANCELÁRIÍ SLOVENSKA  https://www.zrks.sk/zoznam-clenov/balazi-real-estate-sro/ 

Člen siete INSIA www.insia.sk/lenka-grachova

Mnoho seminárov, kurzov a certifikátov z oblasti poistenia, úverov, dôchodku, realít, marketingu a IT. 

Používame cookies na optimalizáciu našich webových stránok a našich služieb. Ďalšie informácie o cookies nájdete tu.

Nastavenie


Stiahnite si zadarmo

Päť užitočných tipov pre vašu peňaženku


spracovaním osobných údajov